“Iako ovaj događaj nije prijavljen, niti je gospodin Šabić pozvao policiju, želeo policijsku pomoć niti asistenciju u bilo kom trenutku, policija je izašla na lice mesta. Policija je utvrdila tačnu lokaciju gde je gospodin Šabić pao, prikupila snimke okolnih kamera i nepobitno utvrdila da nijedno lice koje je prolazilo ulicom ni u jednom trenutku nije napalo gospodina Šabića”, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je rekao da je policija obavila čitavu kriminalističku obradu lica mesta i forenzički prikupila dokaze.

“U ovom trenutku se završava i prikupljanje snimaka dodatnih kamera iz okolnih ulica, kako bi se i nepobitno potvrdilo da čak nije ni bilo drugih lica u njegovoj neposrednoj blizini u trenutku kada je gospodin Šabić pao”, dodao je on.

Stefanović je osudio, kako je naveo, monstruozne pokušaje da se taj incident zloupotrebi da bi se vodila kampanja protiv države i kako bi se predstavilo da je država kriva, odnosno da je neko želeo da napadne Šabića i da se radi o ugrožavanju njegove bezbednosti.

“Osuđujem sve one koji su taj događaj zloupotrebili na najgrublji politički način, pokušavajući da steknu jeftine političke poene i time uznemire javnost Srbije. Policija radi svoj posao i građani Srbije treba da budu spokojni. U pitanju je događaj koji ni na koji način nije bio u domenu rada niti Ministarstva niti tužilaštva, niti se radilo o ugrožavanju sigurnosti gospodina Šabića u bilo kom trenutku”, naveo je ministar Stefanović.

NAKON NAPADA OGLASIO SE RODOLJUB ŠABIĆ: Bivši poverenik objasnio ŠTA MU SE DESILO usred Beograda (FOTO)

Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić objavio je u četvrtak uveče na svom Tviter nalogu fotografiju na kojoj se vidi njegovo okrvavljeno lice, uz komentar: “Šta su napravili od mog grada”.

On je potom objavio da bezumlja u Srbiji ima i previše i da zato mora da kaže da je siguran da “ovo nije posledica nikakvog politički inspirisanog napada”. Šabić je jutros na Tviteru objavio da ga je neko sapleo u Sremskoj ulici sa ledja i da veruje da nije bio napad, već slučaj.loading...