Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da ambasadori nekih zapadnih zemalja svakodnevno obilaze ambasade drugih zemalja i “pritiskaju ih kako da glasaju” kad je reč o učlanjenju Kosova u Interpol.

Oni čak uslovljavaju finansijsku pomoć tim zemljama njihovim glasovima, rekao je Stefanović za današnji Informer i dodao da bi članstvo Kosova u Interpolu imalo višestruke posledice po čitav svet.

Stefanović je kazao da argument Kosova da bi im to članstvo omogućilo borbu protiv kriminala “ne pije vodu, jer vam za to ne treba Interpol”.

“To članstvo im je potrebno da bi svojoj javnosti, kao odgovor na rad Specijalnog suda za zločine OVK, mogli da ponude raspisane poternice za hiljadama Srba, naših vojnika i policajaca, koji su u vreme protivterorističkih operacija bili na Kosovu i Metohiji i kojima bi sada montirali razne postupke”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Kosovo ne može biti član Interpola jer pravila ove ogranizacije nalažu da se za to mora biti član Ujedinjenih nacija ili imati status posmatrača.

Nažalost, u savremenom svetu retko šta koga obavezuje i često vidimo da sila argumenata pada pred silom mnoštva podignutih ruku, naveo je Stefanović.loading...