STIGLA GA PRAVDA: Vršio je BIZARNA istraživanja u AUŠVICU a sada studenti “VEŽBAJU” na njegovoj lobanji

Mračne tajne
Pixabay.com

Ostaci Jozefa Mengelea, nemačkog doktora koji je izvodio jezive eksperimente nad hiljadama Jevreja u Aušvicu, više od 30 godina su stajale neidentifikovane u plavoj plastičnoj kesi na Medicinskom institutu u Sao Paulu u Brazilu.

 

Foto: Doktor Mengele

Doktor Danijel Romero Munjoz, čiji tim je 1985. godine identifikovao Mengeleove ostatke, shvatio je da se kosti ozloglašenog nacističkog doktora mogu iskoristiti i u nastavi.

Odeljenje pravne medicine na Medicinskom fakultetu u Sao Paulu dobilo je pre nekoliko meseci dozvolu da ih koristi u nastavi.

Danas studenti izučavaju Mengeleove ostatke i povezuju ih sa životnom pričom čoveka koga su zvali i “Anđeo smrti”.

Kosti će studentima biti od pomoći da nauče kako da ispitaju ostatke i povežu ih sa informacijama o određenoj osobi– rekao je Munjoz.

Mengele je umro 1979. godine u Brazilu tako što se udavio posle moždanog udara. Njegov život u bekstvu i misterija koja ga je pratila deo su onoga što se izučava na fakultetu u Brazilu, rekao je Munjoz.

Na primer, pregledajući Mengeleove ostatke, uočili smo prelom leve strane karlice–rekao je Munjoz idodao da informacije pronađene u njegovom vojnom kartonu pokazuju da je polomio karlicu u nesreći na motociklu u Aušvicu.

 

Držeći u ruci lobanju nacističkog lekara, naučnik je pokazao malu rupu na levoj jagodičnoj kosti, za koju kaže da je rezultat hroničnog sinuzitisa.

Mengele je posle Drugog svetskog rata pobegao u Argentinu i u Buenos Airesu živeo čitavu deceniju. Posle hapšenje Adolfa Ajhmana u tom gradu preselio se u Paragvaj, a 1960. stigao je u Sao Paulo, gde su ga primili nemački par Volfram i Lizolet Bosert i porodica mađarskih imigranata.

Umro je u 67. godini plivajući u moru u primorskom mestu Bertioga. Bosertovi su ga sahranili pod lažnim imenom Volfganga Gerharda u predgrađu Sao Paula. Nekoliko godina kasnije, nemačke službe bezbednosti presrele su pismo koje su Bosertovi slali Mengelovoj porodici, piše Gardijan.

Njegovo telo je ekshumirano 1985. godine, a timovi iz Nemačke, Izraela, SAD i Brazila potvrdili su da ostaci pripadaju Jozefu Mengelu.