STIGLA TOPLA ZIMA: Neće se zabeleti za novogodišnje i božićne praznike, ali će biti MNOGO SNEGA – EVO OD KADA!

zvezda
pixabay.com

Ovog januara i februara nas očekuje više snega, a veoma malo ledenih dana. Neće se zabeleti ni za Novu godinu, ni za Božić

 

Ovog decembra, januara i februara, kažu meteorolozi, zima neće biti ni približno hladna kao prošlogodišnja. Umesto toga, majka priroda bi trebalo da servira pravu idilu – blagu zimu sa mnogo snega.

SANKANJE KRAJEM JANUARA

 

Snega neće biti do 10. januara. Za sankanje i zimovanje, zbog snežnog pokrivača, biće idealno krajem januara i u februaru. A neće biti velikih mrazeva, što znači da će uslovi biti idealni.

Kako pišu “Novosti”, a po rečima Branka Bijelića, iz grupe za dugoročnu prognozu vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, upravo se ostvaruju procene date pre više od mesec dana, da je pred nama zima sa višim temperaturama od proseka.

Tako bi i poslednji dan ove godine trebalo da protekne uz najviši dnevnu temperaturu od osam do devet stepeni Celzijusovih, a tokom dočeka i u prvim satima 1. januara 2018. se očekuje da bude oko četiri stepena.

Zima će biti topla i blaga, pogotovo u poređenju sa prošlogodišnjom, koja je bila jedna od 10 najhladnijih za poslednje tri decenije. Prognoze pokazuju da će srednja dnevna temperatura ove zime biti od jedan do četiri stepena Celzijusova. U odnosu na prošlu zimu, suvu i hladnu, ove se očekuju više temperature i više padavina, kaže Bijelić za “Novosti”.

Najhladniji period ove zime očekuje se u trećoj dekadi januara i početkom februara. Ali nikako kao prošle godine.