STIGLE NOMINACIJE ZA ZLATNI GLOBUS: Bira se najbolji film godine, A OVO SU GLAVNI FAVORITI (VIDEO)

Coco
Promo

Objavljene su nominacije za 75. po redu Zlatni Globus, jednu od najprestižnijih filmskih manifestacija, koja nagrađuje najbolje naslove u godini koja je iza nas. Ceremonija uručenja nagrada održaće se 7. januara 2018.

U odlazećoj 2017. imali smo priliku da uživamo u velikom broju kvalitetnih naslova pa je tako žiri Zlatnog Globusa imao izuzetno težak zadatak.

Dve nominacije, za najbolji animirani film i najbolju originalnu numeru u 2017. dobila je divna, živopisna porodična priča KOKO (COCO) koju će naša publika imati prilike da pogleda premijerno u sredu 27. decembra, a od narednog dana i u svim domaćim bioskopima.

U nominaciji za najbolju žensku sporednu ulogu, u filmu SMANJIVANJE (DOWNSIZING), našla se harizmatična glumica sa Tajlanda, Hong Čau koju ćemo zajedno sa Metom Dejmonom i Kristofom Volcom gledati u pomenutom filmu, od 18. januara 2018.

Pored Hong Čau za ulogu u filmu SMANJIVANJE, za najbolju sporednu žensku ulogu nominovana je i Lori Metkalf zahvaljujući lepoj i emotivnoj filmskoj priči LADY BIRD, koju će naši gledaoci imati prilike da pogledaju u bioskopima od 1. marta 2018.

U kategoriji najbolje ženske uloge u žanru mjuzikla i komedije, nominovana je i mlada glumica Sirša Ronan koja je oduševila sve u glavnoj ulozi u filmu LADY BIRD, sa kojim će se domaća publika upoznati u martu naredne godine. Pored nominacija za najbolju sporednu i glavnu žensku ulogu, film LADY BIRD dobio je još dve nominacije, za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedija i za najbolji scenario, što su dva razloga više da domaća publika ne propusti ovaj naslov u bioskopima naredne godine.

U kategoriji najbolje originalne muzike pisane za film, našlo se ostvarenje FANTOMSKA NIT (PHANTOM THREAD). Glavnu ulogu u ovom filmu igra, dobitnik 3 Oskara i 2 Zlatna Globusa, sjajni Danijel Dej Luis, koji je za isti naslov nominovan u kategoriji najbolji glumac u drami. Ova divna priča o najelitnijoj modi pedesetih godina prošlog veka, u domaće bioskope stiže 1. marta 2018.

Pored Danijela Dej Luisa, još jedan legendarni umetnik nominovan je za najboljeg glumca u kategoriji drame, za svoje najnovije delo. Reč je o Geriju Oldmanu i ulozi Vinstona Čerčila u filmu NAJMRAČNIJI ČAS (DARKEST HOUR) koji u domaćim bioskopima debituje 11. januara 2018.

Ovako prestižno takmičenje nikako ne bi moglo da prođe bez zvučnih imena, pa je tako fenomenalna  nominovana za najbolju žensku ulogu u žanru mjuzikla i komedije, za ulogu u istorijskoj drami VIKTORIJA I ABDUL (VICTORIA AND ABDUL).

U 2017. imali smo prilike da gledamo i fantastični film BEŽI (GET OUT) koji na neverovatan način prikazuje rasnu neravnopravnost sa kojom se srećemo širom sveta. U ovom filmu bolje smo upoznali mladog glumca Danijela Kaluju, koji je za ovaj naslov nagrađen nominacijom za najbolju mušku ulogu u oblasti mjuzikla i komedije, a da je reč o jednom od najboljih naslova u 2017. dovoljno govori i činjenica da je BEŽI (GET OUT) nominovan i u kategoriji najboljeg filma među mjuziklima i komedijama.