STIGLE NOMINACIJE ZA ZLATNI GLOBUS: Ovo su najbolji filmovi i serije u 2018. a tu je i JEDNO IZNENAĐENJE

Nominacije za Zlatni globus određuje oko 95 novinara iz Holivudskog udruženja stranih novinara, a 76. godišnja dodela nagrada biće održana u Beverli Hilsu, u Kaliforniji, 6. januara 2019. godine.

Boemska rapsodija
Promo

Dva filma produkcijske kuće 20th Century Fox, a u distribuciji MegaCom Filma, našli su se među nominovanim filmovima ‚‚Boemska rapsodija“ i ‚‚Možete li mi oprostiti?“.

‚‚Boemska rapsodija” ima dve nominacije – za najbolji film u kategoriji drame i Rami Malek je nominovan za najboljeg glumca u drami za ulogu Fredija Merkjurija.

Melisa Mekartni je za ulogu novinarke Li Izrael u filmu ‚‚Možete li mi oprostiti?“ nominovana za najbolju glumicu u drami. Ovaj film nije bio na redovnim repertoarima bioskopa, ali će biti prikazan na Merlinka festivalu,  u subotu 8. decembra u Domu omladine u 21 čas.

Filmska biografija bivšeg američkog potpredsednika Dika Čejnija “Vajs” (“Vice”) u režiji Adama Mekeja predvodi u nominacijama za 76. godišnju dodelu nagrada Zlatni globus sa šest nominacija, koje su objavljene danas u Holivudu.

Malo ljudi je predvidelo uspeh filma “Vajs” koji je između ostalog dobio nominacije za najbolji film i najboljeg glumca za Kristijana Bejla koji je skoro neprepoznaljiv u toj ulozi kao bivši potredsednik SAD.

Odmah iza filma “Vajs” su sa po pet nominacija muzički rimejk “A star is Born” u režiji Bredlija Kupera koji igra i glavnu ulogu, medjurasna drama “Grin boks” (“Green Box”) i istorijski film “Fejvorit” (“The Favourite”).

Dodela Zlatnog Globusa se prati u preko 236 zemalja širom sveta i jedna je od najvećih ceremonija koja dodeljuje nagrade i za filmska i za televizijska ostvarenja.