STIGLI NALAZI OBDUKCIJE: Evo od čeka je preminuo mladić iz Aleksinca

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Policija
Sxc.hu

Policija u Nišu uhapsila je mladića O. P. (18) iz Aleksinca zbog učestovanja u tuči sa smrtnim ishodom na rođendanskom slavlju u kojoj je nastradao Aleksa Stojmenović (26).

Takođe, policija je uhapsila i M. S. (26) i Z. T. (18) iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo učestvovanje u tuči.

Sumnja se da je O. P. 16. maja u jednom restoranu u Aleksincu udario dvadesetpetogodišnjeg mladića i naneo mu teške telesne povrede od kojih je preminuo.

M. S. i Z. T. se sumnjiče da su u istom restoranu učestvovali u tuči.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Policija je u nedelju oko 20 sati intervenisala nakon što joj je prijavljena tuča.

Policija je oko 20 časova imala prijavu teške telesne povrede. Mladić je prebačen u Klinički centar u Nišu, a policija intenzivno radi na rasvetljenju slučaja – rečeno je iz MUP-a.

Upućeni u slučaj naveli su da je mladić bio u besvesnom stanju, a da je nekoliko gostiju restorana pokušavalo da mu pomogne.

Mada nije imao vidljivih povreda, dijagnostikom je ustanovljeno da ima krvarenje u mozgu zbog čega je životno ugrožen. Nakon što mu je prva pomoć pružena u aleksinačkoj bolnici, transportovan je na dalje lečenje u niški Univrzitetski klinički centar – rekli su upućeni.

Kako je rekla rođaka nastradalog Alekse, na proslavi je u jednom trenutku došlo do sukoba među mladićima.

Izvukao je deblji kraj i izbačen je iz restorana na pločnik. Neko je potom pozvao njegovu rođaku koja je lekar u aleksinačkoj bolnici, pokušala je da ga reanimira, ali je bio u takvom stanju da su morali odmah da ga prebace u niški Klinički centar – navela je njegova rođaka.

Kobna bila povreda u predelu vrata

Obdukcijom tela preminulog mladića, utvrđeno je da je njegova smrt nasilna, a ne prirodna.

Kobna je bila povreda koju je mladić zadobio u predelu vrata.

Takva povreda nikako ne može da nastane prilikom pada, isključena je mogućnost da je udarac glavom u stepenice bio smrtonosan. Povreda koja je dovela do smrti nastala je delovanjem mehaničke sile na vrat, bilo da je u pitanju pesnica ili neki predmet – kažu izvori upoznati sa ovim slučajem.

Takođe, mada prema prvim informacijama, Aleksa nije imao vidljivih povreda na telu, obducenti su ustanovili da su one ipak prisutne.

Ustanovljeno je više povreda koje ukazuju da nije udaren samo jednom, što je potvrdilo sumnju da je bio žrtva tuče koja se kobne noći dogodila u kafani u kojoj se slavio rođendan – navode izvori.

Na proslavi je bilo više od 60 gostiju, a policija je do sada ispitala njih dvadesetak kako bi se utvrdilo šta se desilo s obzirom na to da nadzorne kamere nisu radile, međutim, čekalo se na nalaz obducenata kako bi se uhapsili osumnjičeni.