Stigli REZULTATI KONTROLE gradskih pijaca: Evo kakvo voće i povrće jedu Beograđani

Povrće
Dnevno.rs/Petar Marković

Rezultati Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije pokazuju da u voću i povrću nema pesticida, a da su namirnice životinjskog porekla bez bakterija i mikroorganizama, saopšteno je iz JKP "Beogradske pijace”.

 

Prikupljanje proizvoda, metodom slučajnog uzorka, realizovano je tokom prethodne nedelje na pijacama “Zeleni venac”, “Kalenić”, “Skadarlija”, “Banjica”, “Blok 44” i “Zemun”. 

Rezultati kontrole pokazuju da beli kravlji sir, svinjska pečenica, dimljeno goveđe meso, konzumna jaja, sveži pileći file, pileći batak i karabatak, krompir, tikvice, paradajz, šljive (čačanske lepotice), breskve, nektarine, banane, pomorandže i limun ispunjavaju sve uslove utvrđene Zakonom o bezbednosti hrane i svim pravilnicima donetim u skladu sa ovim zakonom. 

JKP “Gradske pijace” od imenovanja menadžmenta 2014. godine sprovode interni monitoring ispravnosti namirnica, iako ta kontrola nije u nadležnosti preduzeća.

Negovanje odnosa poverenja između proizvođača, kupca i preduzeća, a naročito zdrava i bezbedna hrana koja se plasira na tržištu predstavlja imperativ za “Gradske pijace”.loading...