STIGLI REZULTATI TESTOVA NA KORONAVIRUS: Šta će biti sa putnicima zarobljenog kruzera?

Hongkong je ukinuo karantin za kruzer "Vorld drim" pošto su testovi pokazali da su svi članovi posade negativni na koronavirus.

Beta/AP

Brod je bio stavljen u karantin od kada je pristao u Hongkonšku luku Viktorija u sredu, pošto je osam putnika iz kopnenog dela Kine koji su putovali tim brodom prošlog meseca dijagnostikovano sa novim koronavirusom.

Zvaničnik luke Leung Jiu-hon rekao je da su testovi svih članova posade završeni pre najavljenog vremena i da su negativni.

On je rekao da će karantin, u kome je brod sa više od 1.800 putnika uglavnom iz Hongkonga, biti ukinut i da svi mogu da napuste brod. 

Neki putnici koji su pokazivali simptome virusa imali su negativne testove na koronavirus i Leung je rekao da nema potrebe da se proveravaju svi putnici pošto nisu imali kontakt sa osam putnika koji su bili inficirani. Tih osam putnika je putovalo brodom u prethodnoj turi. 

On je rekao da nema potrebe za daljim nadzorom ili praćenjem onih koji su na brodu. 

U Hongkongu je zabeleženo 26 slučaja zaraze koronavirusom. Hongkong je zatvorio skoro sve svoje kontrolne punktove sa kopnenom Kinom i uveo karantin za sve koji dolaze iz kopnenog dela Kine u nastojanju da zaustavi širenje virusa.

loading...