STIŽE 30 NOVIH AUTOBUSA! Gradonačelnik otkrio i KADA će se naći na ulicama Beograda

Električni autobus
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je potpisivanju ugovora o isporuci 30 novih niskopodnih zglobnih autobusa u prostorijama JKP „GSP Beograd”. Ugovor su potpisali direktor JKP „GSP Beograd” Željko Milković, direktor "Ikarbusa” Aleksandar Vićentić, kao i zastupnici kuće "S lizing” Bojan Vračević i Vuk Vučević.

 

Potpisivanju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i v.d. sekretara za javni prevoz Uglješa Mitrović, a gradonačelnik je poručio da je ovo još jedna lepa vest za Beograđane, kao i da će novi autobusi biti na ulicama do septembra ove godine

– Kupovinom novih autobusa dajemo doprinos povećanju kvaliteta javnog prevoza. Sva vozila će imati klimu, pristup za osobe sa invaliditetom, brojače putnika, kao i kamere spolja i iznutra. Sve to je u skladu sa visokim standardima koje smo postavili pre dve godine. Tokom 2015. i 2016. godine nabavljeno je 55 vozila, od čega je 50 solo-autobusa i pet električnih, po čemu smo sigurno među najinovativnijim evropskim prestonicama – rekao je Mali i dodao da je ukupna vrednost ugovora nešto manja od 8,5 miliona evra. 

Gradonačelnik je podsetio da novi zglobni autobusi imaju veći kapacitet i primaju oko 155 putnika, kao i da bi do kraja sledećeg meseca trebalo da stigne još 10 autobusa od “Ikarbusa” za koje je ugovor potpisan ranije.

– Ovo je deo naše strategije koja se odnosi na obnovu voznog parka i povećanja kvaliteta javnog preveoza u Beogradu. Naravno, nećemo stati na ovome, radimo na pronalaženju rešenja za kupovinu novih autobusa i tramvaja. Ipak, ne treba zaboraviti ni činjenicu da kupovinom “Ikarbusovih” autobusa pomažemo domaću privredu. Želim da zahvalim kompaniji “S lizing”, koja je pronašla način i interes da podrži kupovinu ovih autobusa i ovo je pravi primer kako svi zajedno možemo da menjamo stvari nabolje – ocenio je Mali. 

On je dodao da bi već naredne nedelje trebalo da bude potpisan ugovor o kupovini 12 školskih autobusa, koji će biti žute boje u skladu sa svetskim standardima. 

– Ta vozila će prevoziti naše najmlađe do škola na teritoriji Beograda. U pitanju je novina na ulicama našeg grada i još jedan primer gde JKP GSP „Beograd“ pokazuje da je lider u novim idejama i inovativnosti u gradu, zbog čega posebno zahvaljujem menadžmentu i zaposlenima u ovom preduzeću. Trudićemo se da u budućnosti nastavimo da obnavljamo vozni park i na taj način doprinosimo kvalitetu javnog prevoza u Beogradu – zaključio je gradonačelnik. loading...