STIŽE HLADNI TALAS: Srbiji prete vremenske nepogode, a ovi krajevi su najugroženiji!

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da se u toku dana u zemlji očekuje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa jakim pljuskovima, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom, posebno tokom popodneva i večeri u centralnim i istočnim krajevima Srbije.

Kisa
Dnevno.rs/Petar Marković

U Srbiji se od sredine dana očekuju kratkotrajni pljuskovi i grmljavine i to u centralnim i južnim krajevima.

Vetar će uglavnom biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18 stepeni, a najviša od 23 na severu do 29 stepeni Celzijusana jugu Srbije. 

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno. Više sunčanih intervala očekuje se pre podne i sredinom dana, a posle podne i uveče kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će uglavnom biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura biće oko 18, a najviša oko 25 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u sredu biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U četvrtak će biti malo toplije i u većem delu pretežno sunčano, a redja pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se uglavnom u brdsko-planinskim predelima. U petak u svim krajevima će biti pretežno sunčano, a za dane vikenda ponovo uz promenljivu oblačnost pljuskovi i grmljavine u većem delu Srbije.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za utorak, 4. septembra 2018:

Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Naročit oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije.loading...