Stiže još delova Stefana Nemanje: Goran Vesić ODGOVORIO NA NEGATIVNE KOMENTARE i opet RAZBESNEO pola interneta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za Studio B da će do kraja naredne nedelje u Beograd stići još četiri kamiona sa delovima spomenika Stefanu Nemanji. Tom prilikom, osvrnuo se i na negativne komentare jednog dela javnosti.

Beoinfo

– Prva faza postavljanja spomenika uspešno se privodi kraju. Postavljanje spomenika vrše majstori iz Rusije, koji su 10. avgusta stigli u Srbiju. Do kraja iduće nedelje trebalo bi da započne druga faza, kada budu stigla četiri nova kamiona sa delovima spomenika. Poslednja dva kamiona sa delovima spomenika očekujemo oko 15. septembra, kada u Srbiju dolazi vajar Aleksandar Rukavišnikov koji će lično nadgledati postavljanje spomenika Stefanu Nemanji. Dok spomenik bude postavljan, kako bi se uradilo patiniranje, oko njega će biti podignuta skela, a građani će spomenik u punom sjaju moći da vide tek kada bude otkriven – rekao je Vesić.

Vesić je ocenio da je postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, posle osam vekova, ispravljanje nepravde i stvaranje istorije jer će taj spomenik na Savskom trgu stajati vekovima.

– Spomenik simbolično znači da Srbija ponovo poštuje svoju istoriju i da se ponosimo našim srednjim vekom kada smo bili značajna evropska država. Spomenik Stefanu Nemanji znači novi vaskrs Srbije, koja je ponovo vodeća ekonomska, politička i vojna sila Balkana i kulturno središte regiona – rekao je Vesić.

On je rekao da ga ne čude napadi “lažne srpske elite” na spomenik Stefanu Nemanji.

– Ne smeta njima visina spomenika, niti izgled. Njima smeta što Srbija podiže spomenik Stefanu Nemanji. Jer Srbija koja to radi je snažna i ponosna, a njihova ideologija je da Srbija bude slaba i da se svakome izvinjava. Dakle, njihova mržnja prema spomeniku Stefanu Nemanji je ideološka – rekao je Vesić.

On je rekao da većina građana Srbije podržava podizanje spomenika Stefanu Nemanji, a to će se videti po poseti spomeniku, Savskom trgu i budućem Teslinom muzeju u zgradi Stare železničke stanice.

– Građani će dati najbolji odgovor lažnoj srpskoj eliti, čije srce očigledno nije u Beogradu već na Brionima – poručio je Vesić.

Podsetimo, nakon što su krenuli radovi na postavljanju spomenika na Savskom trgu veliki broj građana imao je burne reakcije na njegov izgled:

PRVE FOTOGRAFIJE SA TERENA: Postavljanje SPOMENIKA STEFANU NEMANJI, Tviter gori od komentara (FOTO)