STIŽE NAM PRVI SNEG: Nadležne službe u Beogradu spremne za najavljene padavine!

zima
Pixabay.com

Prvi sneg je već pao u nekim od susednih zemalja, a uskoro se očekuju snežne padavine u Beogradu i ostalim delovima zemlje.

 

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića tokom sutrašnjeg dana neće padati sneg u Beogradu, ali će se kiša zadržati do uveče.

 
– Sneg sutra sigurno neće padati, ali u višim delovima grada, na Avali ili Kosmaju, moguće je i da će se nakon jutarnje susnežice zadržati beli pokrivač. Moguće je da će i u drugim delovima grada biti susnežice, ali naravno bez zadržavanja snežnog pokrivača – kaže Đurić, a prenosi Blic.

Osim toga, on kaže da će kiša, koja je obeležila nedelju, padati i sutra, ali će biti nešto slabijeg intenziteta. Prestanak padavina Beograđani mogu da očekuju tek sutra u kasnim večernjim satima.

Nadležni tvrde da su putari spremni za padavine.

– Večeras u 19.00 biće proglašen prvi stepen pripravnosti. Dežuraće se u svih 16 baza, u pripravnosti je 18 kamiona, devet multikar kamiona i 16 utovarnih mašina – rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Početak radne nedelje obeležiće minimalna dnevna temperatura od minus dva, dok će maksimalna dnevna iznositi pet stepeni.