Stiže… NOVO UPOZORENJE RHMZ-a, na snazi od jutros pa SVE DO PONEDELJKA

Rano jutros Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje jer su na području Srbije danas i u narednim danima moguće vremenske nepogode.

Printscreen RHMZ

Upozorenje je izdato za period od rano ujutru u subotu 17. jula do rano ujutru u ponedeljak 19. jula.

U Srbiji će danas biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a od popodneva su mogući jaki pljuskovi s gradom i olujnim vetrom.

Najniža temperatura biće od 16 do 20, a najviša od 27 do 33 stepena.

U Beogradu će danas vreme biti promenljivo, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom popodne i uveče.  Najniža temperatura biće 19, a najviša 29 stepeni.

Kako poručuju iz RHMZ, za dane vikenda i u ponedeljak biće promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Ponegde će biti nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Inače, za područje cele Srbije trenutno je na snazi narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, poručuju iz RHMZ

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na hronične bolesnike i meteoropate, ali se oprez savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući nervoza, pospanost i glavobolјa.