STIŽU DANI PRAZNIKA: Ovako će raditi prodavnice, pijace i kafići u BEOGRADU tokom Dana državnosti!

Radnja Prodavnica
Pixabay.com

Da znate gde možete da se snabdevate tokom prazničih dana...

 

Na Sretenje – Dan državnosti Srbije dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Dan ranije, u utorak, 14. februara, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok u četvrtak moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Na dan državnog praznika (15. i 16. februara) nespecijalizovani prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe, kao i posebni trgovinski formati, mogu biti zatvoreni.Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurne prodavnice koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika Sretenja mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Zelene pijace u sredu i četvrtak, 15. i 16. februara, radiće  uobičajeno, od 6 do 19 časova, saopštavaju „Gradske pijace”.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) u sredu i četvrtak radiće uobičajeno od 8 do 16 časova, dok će se na „Dušanovcu” prodaja iz vozila vršiti u redovnom poslovnom radnom vremenu. „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” radiće 15. i 16. februara uobičajeno, od 6 do 19 časova, a Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca) od 11 do 8 časova.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje (14, 15. i 16. februar) ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.loading...