Čiji savet poslušati, ako ne čoveka kog voli cela Srbija?

 

I dok se polako bliži jubilej, a 935. stolica za hranjenje dece odlazi u Sjenicu, sve češće se na Fejsbuk stranici najpopularnijeg stolara Srbije nađu fotografije na kojima ne vidimo njega, već njegovu decu.

Stefan će uskoro napuniti 16 godina, a Gordana je nepune dve godine mlađa. Njih dvoje, uz majku Aleksandru, nesebično pomažu Miloradu Jurkoviću u njegovoj, može se reći, svetoj misiji.

Plemeniti zanatlija, podsetimo se, postao je poznat po tome što poklanja stolice za hranjenje dece – i to one najzdravije, drvene, uz koje klinci još lepše rastu.

To nije sve što ovaj humani čovek radi. Stolara Mileta voli cela Srbija, a on nam je dao i nekoliko saveta kako da svi živimo bolje. Više o tome pročitajte – OVDE!

Nismo odoleli da ne pitamo gospodina Jurkovića kakav je osećaj raditi sa svojom decom – i to na tako humanom cilju.

Nema veće sreće kad vaše dete zasluži da ga od srca roditeljski zagrlite i poljubite na kraju posla – rekao nam je Stolar Mile.

Mi imamo, kao prvo, drugarski razgovor. Zezamo se… Ali, u nekim stvarima se mora znati ko je otac i oni to shvataju i nikada ne prigovaraju… O svemu pričamo i savetujemo se, čak i oko mašine koja je nedavno stigla. Sin Stefan je bio sa mnom na obuci i sad se zajedno savetujemo oko nje. Mnogo mi pomaže, jer je on, kao mlađi, mnogo sposobniji oko računara koji su sastavni deo te mašine – ponosan je Mile na svoje potomke.