STOP KRVAVIM KOŠULJAMA: Gotov protest, evo ko je POKUŠAO DA PRESRETNE KOLONU demonstranata (FOTO GALERIJA)

Protestna šetnja "Stop krvavim košuljama" organizovana je posle nedavnog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika u Kruševcu.

Beta

Protestna šetnja “Stop krvavim košuljama” krenula je oko 18.30 sa Studentskog trga ka Terazijama, odakle su učesnici pored Skupštine Srbije prošetali do zgrade Radio-televizije Srbije.

Na čelu kolone, koju predvode lideri Saveza za Srbiju, je veliki transparent “Stop krvavim kosuljama” i dobošari.

TEKST O KOM BRUJI SRBIJA: Održan PROTEST, a svi pričaju o ovom GOVORU BANETA TRIFUNOVIĆA (VIDEO)

Učesnici skupa duvaju u pištaljke i vuvuzele, i između ostalog viču “Stranko napredna”, “Izlazite napolje” i “Nećete se izvući”.

Za saobraćaj se zatvaraju ulice na trasi šetnje, a pojedini gradjani sa prozora posmatraju šetnju. Na skupu nije vidljiva uniformisana policija.

Ispred Doma Narodne skupštine protestnu šetnju pokušao je da omete predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić koji je preko megafona uzvikivao “Savez za Srbiju je zlo za Srbiju”.

– Savez za Srbiju je zlo za Srbiju, to je bivši režim. Oslobodili su albanske teroriste, zločince koji su ubijali srpske civile i silovali srpske domaćice – vikao je Spasić.

Šetnja je nastavljena ka Radio-televiziji Srbije, a učesnici su prošli pored Spasića uzvikujući “Bando krvava” i “Koga danas bijete”.

Ispred Doma Narodne skupštine bila je prisutna policija u civilu.

U Takovskoj ulici u Beogradu kolonu učesnika protesta “Stop krvavim košuljama” presleli su članovi Udruženja “Istinoljublje”. Kako je javio reporter agencije Beta, učesnike tog udruženja obezbeđivala je policija.