Protestna šetnja “Stop krvavim košuljama” krenula je oko 18.30 sa Studentskog trga ka Terazijama, odakle su učesnici pored Skupštine Srbije prošetali do zgrade Radio-televizije Srbije.

Na čelu kolone, koju predvode lideri Saveza za Srbiju, je veliki transparent “Stop krvavim kosuljama” i dobošari.

TEKST O KOM BRUJI SRBIJA: Održan PROTEST, a svi pričaju o ovom GOVORU BANETA TRIFUNOVIĆA (VIDEO)

Učesnici skupa duvaju u pištaljke i vuvuzele, i između ostalog viču “Stranko napredna”, “Izlazite napolje” i “Nećete se izvući”.

Za saobraćaj se zatvaraju ulice na trasi šetnje, a pojedini gradjani sa prozora posmatraju šetnju. Na skupu nije vidljiva uniformisana policija.

Ispred Doma Narodne skupštine protestnu šetnju pokušao je da omete predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić koji je preko megafona uzvikivao “Savez za Srbiju je zlo za Srbiju”.

– Savez za Srbiju je zlo za Srbiju, to je bivši režim. Oslobodili su albanske teroriste, zločince koji su ubijali srpske civile i silovali srpske domaćice – vikao je Spasić.

Šetnja je nastavljena ka Radio-televiziji Srbije, a učesnici su prošli pored Spasića uzvikujući “Bando krvava” i “Koga danas bijete”.

Ispred Doma Narodne skupštine bila je prisutna policija u civilu.

U Takovskoj ulici u Beogradu kolonu učesnika protesta “Stop krvavim košuljama” presleli su članovi Udruženja “Istinoljublje”. Kako je javio reporter agencije Beta, učesnike tog udruženja obezbeđivala je policija.loading...