STRAHUJU ZA NJEGOV ŽIVOT: Karadžić smešten u NAJOZLOGLAŠENIJI zatvor zajedno sa…

Uslovi u kojima je Karadžić smešten su katastrofalni...

Radovan Karadžić
Printscreen

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida i drugih ratnih zločina, smešten je u zatvor na ostrvu Vajt u Velikoj Britaniji, jedan od najstrožih zatvora u toj zemlji u kojoj kaznu izdržavaju najokoreliji kriminalci, kojima bi bukvalno došao kao trofej, te svi strahuju za njegov život.

To kaže jedan od članova pravnog tima Karadžića, advokat Goran Petronijević. Kako ocenjuje, on je tamo bukvalno poslat u zarobljeništvo, na neprijateljsku teritoriju, a ne na izdržavanje kazne.

Svi su uplašeni za njega, pogotovo jer je u najstrožem zatvoru sa muslimanima ekstremistima, koji izdržavaju kazne za najteže zločine, zadovoljstvo im je da ga ubiju, došao bi im kao trofej – upozorava Petronijević.

Kako kaže, uslovi u kojima je Karadžić smešten su katastrofalni.

Kažu da ima azbesta, a on pritom nema nikakvu komunikaciju ni sa kim, niti literaturu, televiziju, internet, radio, niko ne govori srpski… Da ne pričam da je i porodici maltene onemogućeno da ga posećuje jer se zatvor nalazi na jugu Engleske, na jednom ostrvu, i potrebno je maltene 24 sata da se iz Sarajeva stigne tamo, a da ne pričam o vizama i svemu ostalom – navodi Petronijević.

Do sada se Karadžić čuo samo nekoliko puta sa ćerkom Sonjom.

Jako je loše, a sada će najpre biti i deset dana u izolaciji, pa neće ni moći ni sa kim da se čuje. Strašno – zaključio je Petronijević.

Podsetimo, kako je preneo britanski Dejli mejl, u istom zatvoru u kome je Karadžić kazne su služili ozloglašeni gangsteri Ronald i Redžinald Krej i serijski ubica Piter Satklif, poznat kao Jorkširski Trbosek.