Taksisti iz Ugovorne privredne komore protestuju od jutros u centru Beograda zbog čega je blokiran saobraćaj na Slaviji.

 

Kako je rečeno agenciji Beta u dispečerskom centru GSP Beograd, Slavijom ne saobraćaju trolejbusi 19, 21, 22 i 29 kao ni tramvaji koji uglavnom idu skraćenim linijama od Banjice do Autokomande.

Skraćene su i autobuske linije 31, 33, 48, 78, 83.

Veliki broj taksi vozila parkiran je i ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici koja je zatvorena za putnička vozila.

Taksisti zahtevaju od Vlade Srbije da sasluša njihove predloge za izmene Zakona o prevozu putnika, ukidanje internet aplikacije “Car go”, ograničenje broja prevoznika i promenu zakonske odredbe po kojoj prevoznik koji izgubi taksi dozvolu, ne može da je ponovo dobije niti da se zaposli kao vozač.

Najavljeno više od 1.000 učesnika

Organizatori protesta, koji su najavili preko 1.000 učesnika, naveli su da će članovi taksi udruženja u Nemanjinoj ulici “dežurati sve dok se predstavnici vlasti ne oglase po pitanju njihovih zahteva”.

Očekivali smo da će nas predstavnici iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pozvati na razgovor i da će doći do rešenja, ali oni su se potpuno oglušili o naše zahteve i štrajk je jedini način da skrenemo pažnju – objašnjavaju taksisti.loading...