STRANCI ZALJUBLJENI U NAŠ GRAD: Slavi list napravio REPORTAŽU O BEOGRADU, a tek da vidite ŠTA JE NAPISAO

Šta sve turista može videti u Beogradu i koji su razlozi za posetu našem gradu tokom leta opisuje novinarka Meri Novaković u listu "London Evening Standard".

Printscreen London Evening Standard

Meri Novaković je, sa fotoreporterom koji je ovekovečio interesantna mesta u našem gradu, posetila prestonicu u organizaciji Turističke organizacije Beograda.

Po njenom mišljenju, Beograd zasigurno zna kako da pruži dobru letnju zabavu, a broj manifestacija koje se u njemu održavaju tokom cele godine poprilično je velik.

skadarlija
Wikipedia

Zavodljiv osećaj života i boravka u glavnom gradu Srbije na otvorenim kafanskim terasama, u restoranskim baštama, parkovima, bioskopima na otvorenom, na promenadama, ona opisuje kao izvanredno uživanje.

– Beograd nije letnja destinacija, ali grad je takav da može da ispuni svaki trenutak letnje sezone. On se ne svodi samo na noćni život i splavove na Dunavu i Savu, već postoje i otvoreni bioskopi, gradski parkovi i prelepe bašte restorana – piše novinarka.

beer Fest
Promo

Meri u svom članku opisuje posetu manifestaciji “Bir fest”, a zatim vožnju biciklom stazom po keju pored Save i Dunava kojom je stigla do Zemuna, čija neobarokna austrougarska arhitektura pleni. Zatim rečima oslikava putovanje do Velikog ratnog ostrva i putovanje brodom do Ade Ciganlije, čija plaža ima “plavu zastavicu”.

Meri Novaković u svom tekstu govori i o centru Starog grada, glavnoj pešačkoj ulici Knez Mihailovoj, za koju kaže da odiše neobičnim karnevalskim duhom, o novootvorenom Narodnom muzeju i autentičnom životu na Dorćolu i mnogim drugim prednostima koje pruža naš grad.

Zemun
Wikipedia/Raphaëlle MARTIN

Svoj putopis Meri zaključuje navođenjem urbanih ugostiteljskih mesta za mlade i trenutkom opuštanja u večernjim satima na rečnom splavu uz zvuke džeza, za koji tvrdi da ne može da se doživi ni u jednom drugom delu Evrope.

Tekst u celosti možete pročitati KLIKOM OVDE!