STRAŠAN POŽAR U ZEMUNU: Vatra gutala sve pred sobom, vatrogasci se još bore, ima povređenih (FOTO+VIDEO)

Požar velikih razmera izbio je u Zemunu u Ulici Cara Dušana 268 nedaleko od mosta Mihajla Pupina. Povređeno je 10 ljudi, vatra je lokalizovana, ali još uvek tinja.

Printscreen/Twitter/@DejanKovacic79

Lekari Hitne pomoći zbrinuli su ukupno deset osoba koje su se uglavnom nagutale dima, ali je jedan 43-godišnji muškarac zadobio i opekotine prvog i drugog stepena.

Među povređenima su četiri vatrogasca, a na licu mesta trenutno 30 vatrogasaca gasi požar.

Požar je zahvatio magacinske i proizvodne prostore više firmi, ukupne površine oko 3.600 kvadrata, a zbog opasnosti od širenja bile su evakuisane i okolne zgrade. Prema prvim informacijama, gore fabrike “Gaj inžinjering” i “Tupleks” i skladište nameštaja koje se nalazi u blizini, a vatrogasci su uspeli da ugase vatru koja je zahvatila kuću.

Prema rečima očevidaca, pre izbijanja požara čula se eksplozija, pa se sumnja da su eksplodirale boce sa gasom koje su bile u jednom od skladišta.

U gašenju požara tokom noći bilo je angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.

Reporterka Prve televizije javlja da je situacija trenutno bolja nego rano jutros, jer je manje je dima, ali vatra i dalje nije skroz ugašena.

Zbog požara biće izmenjene sledeće linije prevoza: 73 ,84, 702, 703, 704, 705, 706 i 707. U tom delu Zemuna i dalje nema struje.