STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU MLADENOVCA: Sin ubio oca SATAROM nasred ulice

Lisice Hapšenje
Foter/ Keith Allison / photo on flickr

Živadin Ignjatović (81) iz Mladenovca umro je od posledica teških povreda glave, koje mu je jutros, u centru Mladenovca, naneo satarom sin Raja. Kao razlog ubistva navodi se kulminacija dugogodišnjih nerešeno pravno-imovinskih odnosa.

 

Osumnjičeni je juče ujutro, oca sačekao u glavnom mladenovačkoj ulici, Kralja Petra Prvog, ispred broja 107. Živadin je inače imao običaj da svaki dan ide tim putem, pa se sa sinom susreo nekih 300 metara od zgrade u kojoj starac živi.

 
Posle kraće rasprave na ulici, sin je izvadio sataru i oca udario po glavi. Živadin, zvani Lile, sav okrvavljen pao je na trotoar, a kada su prolaznici videli šta se dešava, odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Policijska patrola se pojavila odmah i uhapsila sina koji je još držao sataru u rukama.

Ekipa Hitne poomoći je teško povređenog starca prevezla na Vojno-medicinsku akademiju. Kako saznajemo, povređeni otac je po dolasku u bolnicu prebačen u šok-sobu, ali su doktori nakon pregleda ustanovili da mu je zbog težine povreda neophodna hiruška intervencija.

– Dali smo sve od sebe da mu spasemo život, ali je tokom operacije, oko 11.45 sati, na žalost podlegao povredama – kažu iz VMA.

Živadinovom sinu određeno zadržavanje do 48 sati.

– Ovo ubistvo je kulminacija dugogodišnjih nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Naime, Živadin je pre više od 10 godina sinu prepisao kuću, nedaleko od zgrade u kojoj ima stan. Sin je međutm, zapalio očevu radionicu u prizemlju kuću, pa je Lile, rešio da ga tuži i povrati vlasništvo nad kućom. Posle dužih peripetija, sudskim putem je povratio kući, što se sinu, po svemu sudeći, nije svidelo – kaže naš izvor upoznat sa istragom i dodaje da Živadinu nije bilo milo ni to što se sin pre desetak godina razveo od supruge sa kojom ima dvoje odrasle dece.

Prema nezvaničnim saznanjima, posle završetka sudskog spora i dobijanja kuće natrag, Lile se poznanicima žalio da mu sin preti. Međutim, niko od njih nije shvatao ozbiljno te pretnje, već su smatrali da ih Raja izgovara u afektu, nezadovoljan gubitkom nekretnine.

Na trotoaru ispred broja 107 u Ulici kralja Petra Prvog, lokva krvi svedočila je da je tu sin ubio oca. Žena, zaposlena u kafanici, desetak metara od mesta ubistva, međutim, tvrdi da ništa nije čula.

– Nisam čula ni svađu, ni jauke. Tek kada sam začula rotaciju policijske sirene i Hitne pomoći, shvatila sam da se nešto dešava – napominje ova radnica kafane.