STRAŠNA NESREĆA: Srušio se nadvožnjak metroa, broje se mrtvi (FOTO+VIDEO)

Najmanje 20 osoba je poginulo, a 70 je povređeno kada se srušio nadvožnjak metroa u Meksiko Sitiju, saopštile su lokalne vlasti. Među poginulima ima i dece, a 49 osoba je prebačeno u bolnicu.

Printscreen Youtube/CGTN

Na snimcima koji su prikazani na lokalnoj televiziji vidi se kako je nadvožnjak pao na automobile koji su se kretali ulicom.

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šinbaum je stigla na mesto nesreće i na Tviteru navela da “vatrogasci i pripadnici snaga bezbednosti rade, kao i da je više bolnica u pripravnosti”.

“Potraga za preživelima privremeno obustavljena” 

Prema poslednjim podacima, poginulo je najmanje 20 osoba, a potraga za preživelima je, prema rečima gradonačelnice, obustavljena, zbog postojanja opasnosti od dodatnog urušavanja nadvožnjaka i pada vagona metroa na put. Očekuje se da stigne kran kojim će vagoni biti stabilizovani.

Šinbaumova je rekla da je osoba koja je bila zarobljena u vozilu ispod ruševina uspešno izvučena, kao i da je sedam osoba u bolnicu prebačeno u teškom stanju. Dodala je da vlasti rade na utvrđivanju identiteta svih osoba koje su stradale.

Na snimcima na društvenim mrežama i drugim lokalnim televizijama je prikazano kako medicinske ekipe i vatrogasci traže preživele u ruševini.

Nezgoda se dogodila kod stanice Olivos, na metro liniji 12, koja je izgrađena dok je gradonačelnik Meksiko Sitija bio sadašnji ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard.

“Ono što se dogodilo danas je strašna tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama. Naravno, uzroci moraju da se istraže i da se utvrdi odgovornost. Naglašavam da sam na raspolaganju vlastima za bilo kakvu potrebnu pomoć”, naveo je Ebrard na Tviteru.