STRAŠNA SAOBRAĆAJKA! Deset lica preminulo, nekoliko desetina povređeno kada je autobus izleteo…

Teška saobraćajna nesreća se dogodila rano jutros u Hrvatskoj!

policija
Pixabay.com

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros kod Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo deset osoba, a nekoliko desetina povređeno, saopštila je hrvatska policija.

Navodi se da je oko 6.20 sati, policija je primila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda, dogodila nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa kosovskih tablica.

U ovoj nesreći, deset osoba je smrtno stradalo, dok je nekoliko desetina osoba zadobilo telesne povrede. Policijski službenici obavljaju uviđaj u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća – objavila je policija.

Iz Hrvatskog Auto moto saveza su javili da je saobraćaj na tom delu autoputa prekinut i preusmeren na obilazne pravce.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

– Situacija je vrlo teška i još uvek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu – rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Također, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom, nego o kosovskom autobusu.

Tokom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u saobraćajnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku uviđaja – objavila je policija u 9,00 sati.