STRAŠNA STATISTIKA: Koliko je ljudi UMRLO OD KORONE U SRBIJI od početka epidemije?

U Srbiji je juče testirano 15.700 ljudi, a obolelo je još 6.557. Preminulo je 56 pacijenata. U najtežem stanju je veliki broj, 283 obolelih.

Pixabay

Upozoravajući podatak je da je kovid 19 za devet meseci odneo više od 2.000 života u Srbiji.

Epidemiolozi upozoravaju da se kovid ne leči samostalno kod kuće, jer se stanje pacijenta može veoma brzo da pogorša. Čim se jave prvi simptomi, lekari poručuju da morate da odete na pregled u kovid ambulantu.

Koji god da je razlog zašto to ne činite: strah, čekanje na pregled, razmišljanje “nije mi ništa-simptomi će brzo proći” – možete da pogoršate svoje zdravstveno stane. Možete da ugrozite sebe i ljude oko vas.

Lekari uočavaju da je poslednjih nedelja sve više pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Niko nije pošteđen.

U novoj kovid bolnici u Batajnici najmlađi pacijent ima 23 godine i tešku kliničku sliku. Zbog upale pluća, za svega dva i po dana od kako je otvorena, bolnica u Batajnici primila je više od 300 pacijenata.

Pune se i druge bolnice u kovid sistemu. U Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara” nalazi se više od 400 pacijenta, a u KBC “Dr Dragiša Mišović” 360.

Pritisak na zdravstveni sistem oseća se i u kovid ambulantama širom Srbije. Iz dana u dan raste broj pacijenata u bolnicama. U ovom trenutku ih je više od 8.200.

NAPAD NA KONA I KRIZNI ŠTAB: Oštre prozivke na račun epidemiologa iz redova SNS-a, a sada se oglasio i Vučić (FOTO)