Tragično nastradala Leposava Pešić (81) i njen gluvonemi sin Jovan (57) iz zaseoka Drmanići u Adranima.

 

U nesreći koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila danas, oko 13 sati, na železničkoj pruzi Kraljevo-Čačak, u selu Adrani nadomak grada na Ibru, poginuli su Leposava Pešić (81) i njen sin Jovan Pešić (57) iz ovog sela.

Prema nezvaničnim informacijama, na njih je dok su na neobeleženom mestu pešice prelazili prugu naletela dizel lokomotiva koja se kretala iz pravca Kraljeva. Od siline udarca i zadobijenih povreda majka i sin na mestu su preminuli.

Njihova porodična kuća je od mesta nesreće udaljena najviše 300 metara. Niko nije video šta se tačno dogodilo, ali jasno se čulo da je mašinovođa „dizelke“ sirenom signalizirao da nailazi. Potom se začuo snažan pisak kočnica. Jovan je bio od rođenja gluvonem i sirenu nikako nije mogao da čuje. Možda nisu ni primetili lokomotivu,možda je Jovan zastao na pruzi a majka se vratila po njega, ko to zna, a i šta sada vredi… – pričaju meštani zaseoka Drmanići u Adranima.

Prema priči komšija, posle smrti oca Rodoljuba tragično nastradali Jovan i majka Leposava živeli su sami u porodičnoj kući u Adranima, dok su zimu provodili u stanu u Kraljevu. Ove zime započeli su i renoviranje seoske kuće u čemu im je pomagala Jovanova sestra Ljiljana koja živi u Gornjem Milanovcu.

Najverovatnije su i ovog kobnog dana došli do obiđu kuću i smrt ih je zadesila dok su prelazili, ili su ipak išli prugom. Dobri su to ljudi, skromni i pošteni. Životarili su nekako od penzije pokojnog oca. I pre desetak godina zadesila ih je tragedija kada je Jovanov mlađi brat izvršio samoubistvo – u neverici dodaju komšije tragično nastradalih Pešića.

Na mesto udesa ubrzo su stigli i predstavnici Železnice, a uviđaj su, u prisustvu nadležnog tužioca, obavili pripadnici kraljevačke policije posle čije će istrage biti poznato i više okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila.