STRAŠNE CIFRE: Ujedinjene nacije objavile KOLIKO CIVILA I DECE je do sada poginulo u Ukrajini

I u ponedeljak su pregovarale ukrajinska i ruska strana, ali bez većeg pomaka. Razgovori će biti nastavljeni i danas.

Foto: screenshot/youtube.com/FOX 11 Los Angeles

Sukobi ne jenjavaju, a broj civilnih žrtava je sve veći. Ujedinjene nacije saopštavaju da je dosad verifikovana smrt 636 civila, uključujući četrdeset šestoro dece.

Humanitarnim koridorom koji vodi iz Marijupolja juče je prošlo više od 160 automobila, ali humanitarna pomoć nije uspela da uđe u taj opkoljeni lučki grad, saopšteno je iz Kijeva.

Zbog napada raketom “Točka-U” u Donjecku, kada je stradalo 20 osoba, Moskva je najavila odmazdu. Poručuje da će gađati vojne fabrike i upozorava Ukrajince koji žive u okolini takvih objekata da idu tamo gde je bezbedno.

Ambasadori zemalja članica EU na sastanku u Briselu usaglasili su novi, četvrti paket sankcija za osobe ili entitete koji podržavaju režim u Kremlju i rusku invaziju na Ukrajinu: tako će se već postojećem spisku sankcionisanih dodati još 24 ruska subjekta, uključujući 15 osoba i devet entiteta.

Na spisku su se našli ruski proizvođači oružja, helikoptera, vojnih i civilnih aviona, ratnih brodova i tenkova, a sankcije nisu zaobišle ni najveće ruske proizvođače čelika i gvožđa.