STRAŠNIJE NEGO U NAJBRUTALNIJIM KRIMIĆIMA: Jezivi detalji likvidacije Šarićevog kuma zgrozili svet

Nakon što je Milan Milovac, saradnik i kum Darka Šarića, preživeo prvi pokušaj ubistva u Ekvadoru, klan, čiji je pripadnik bio, odlučio je da po svaku cenu mora da bude likvidiran u bolnici.

Darko Šarić
Screenshot/youtube

Planirali su da ga otruju, uguše kesom, da pobiju policajce koji su ga čuvali ili da ga, kao krajnju meru ako im svi planovi za ubistvo propadnu, prijave policiji i tako sklone iz grupe.

Ovo je, prema navodima iz dokumenta hrvatskog Državnog tužilaštva za organizovani kriminal, otkriveno u presretnutoj komunikaciji među pripadnicima klana.

Nakon što je Milovac preživeo prvi pokušaj likvidacije, kada su na njega dvojica muškaraca pucala dok je bio u automobilu, on je sa povredama opasnim po život smešten u bolnici. Pripadnici hrvatskog ogranka Šarićevog klana Petar Ćosić i Manuel Vulić saznali su u koju je ustanovu smešten i krenuli su u detaljno razrađivanje plana kako da ga “pošalju na onaj svet”.

NN muška osoba opisuje da su bila dva napadača na motoru, da su koristili oružje sa 15 metaka, od kojih su ispalili devet, da su metu pogodili u vrat i glavu – piše u dokumentu i dalje se navodi da ipak utvrđuju da je živ i u kojoj se bolnici nalazi i da NN muška osoba traži da napadači odu u bolnicu kako bi “sve finiširali“:

– Spominje se i mogućnost ubrizgavanja otrova, a osoba koja je upisana kao “Cronos” traži da se posao dovrši u bolnici i da se preduzme sve moguće i nemoguće kako bi Milovca poslali na drugi svet, a za šta nudi dodatnu isplatu.

“Gledaj “Narkosa” ako ne znaš”

Vreme je prolazilo, a Milovac je i dalje bio živ i to je, navodi se, izazivalo nervozu u redovima kriminalne grupe, pa su menjali planove kako bi mogli da ga se reše. Pominjali su ubistva policajaca koji su ga u bolnici čuvali, kao i to da bi mogli da ga uguše kesom.

– Ćosić potom piše Vuliću da im kaže, misleći na izvršitelje, da malo gledaju seriju “Narkos”, jer su idoti ako ne znaju kako to da urade, tim više jer su imali šansu 1/1 i oni promaše umesto da ispale 15 komada – navodi se i dodaje da je sugerisao i kako bi bilo bolje da su mu postavili bombu pod automobil:

Tražio je da prenese da se nudi 20.000 za ubistvo svakog policajca koji čuva Milovca, jer je najgora varijanta da ostane živ i da zato treba platiti koliko god, ali da on ne sme da izađe.

“Prijavićemo ga za lažni identitet”

Na kraju je, kako piše, nakon što su ustanovili da mu se zdravstveno stanje popravlja i da je uspostavio komunikaciju sa određenim ljudima, među kojima je bio i “Pasto”, glavni dobavljač kokaina uz Južne Amerike sa kojim su sarađivali, predložio da ga, ukoliko ga ne ubiju, prijave da koristi lažni identitet, pa da “trune u zatvoru”.

Podsetimo, ekvadorskog državljanina Marka Patricia Marković Gomeza, odnosno Milana Milovca, pokušali su da ubiju 13. oktobra 2020. godine, informacije su koje je ekvadorska policija dala hrvatskim državnim organima.

Dve nepoznate muške osobe na motoru su ga presrele u automobilu i u njega ispalile više hitaca. Milovac je tada pogođen u vrat i rame, a povrede koje je zadobio su bile opasne po život. Nakon toga je prebačen u bolnicugde je trebalo da ga ubije kolumbijski državljanin Perlaz Riascos Herleya, koji je kasnije uhapšen.

Njegova navodna verenica Daniela Zamora ga je izvela iz bolnice i odvekla kući 11. januara 2021. zajedno sa bolničarom iz klinike koji je o njemu trebalo da se brine, ali mu se zdravstveno stanje pogoršaloVraćen je u bolnicu 12. januara tokom noći, a tamo je konstatovano da ne daje znake života i da je smrt nastupila kao posledica ranjavanja.

On je 27. febrara sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Nakon toga je ekvadorska policija obavila istragu i uz pomoć međunarodne saradnje došlo se do saznanja da iza organizacije ubistva stoje dvojica hrvatskih državljana Petar Ćosić Šarac i Manuel Vulić, pripadnici organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, koji je ovo ubistvo naručio.