STRAŠNO OTKRIĆE: Korona odnela najmlađi život do sad – NEROĐENU bebu

Žena je u 25. nedelji trudnoće hitno primljena u bolnicu...

Operacija Lekari Bolnica
Pixabay.com

Trudnica (29) iz Izraela koja je bila zaražena korona virusom, rodila je mrtvorođenu bebu, koja se najverovatnije zarazila kroz placentu – kažu izraelski lekari.

Žena je u 25. nedelji trudnoće stigla u bolnicu prošlog vikenda, nakon što je preležala dvodnevnu groznicu i imala simptome korona virusa, navode lokalni mediji.

Test je pokazao da je pozitivna na koronu, ali i beba u stomaku, prenosi Tajms of Izrael, piše Dejli Mejl.

Ovo je prvi takav zabeleženi slučaj u Izraelu, i veoma redak u svetu, saopštilo je državno ministarstvo zdravlja.

Načelnik odeljenja za zarazne bolesti rekao je da se beba zarazila preko placente, i da postoji velika verovatnoća da je umrla od posledica korona virusa.

Načelnik je takođe naveo da je bilo zabeleženih slučajeva da je trudnica bila zaražena korona virusom dok je nosila bebu, ali do sada nije zabeležen slučaj mrtvorođene bebe.

Da je majka bila vakcinisana u prvom ili drugom tromesečju, tragedija bi mogla biti izbegnuta – dodao je on.

Žena je navela da je bila pažljiva, vodila je računa da se ne inficira. Ona je zahvalna medicinskom osoblju koje je dalo sve od sebe i koje joj pruža veliku podršku.

Direktor akušerskog odeljenja se takođe složio da postoji mogućnost da je smrt bebe nastala usled infekcije korona virusom.

Ovo je redak slučaj, zato što je do sada bilo isključivo slučajeva da se beba zarazi virosom tek nakon rođenja, zbog kasnijeg fizičkog kontakta sa majkom  – naveo je direktor.

Bolnica nije otkrila da li je isključen još neki potencijalni uzrok smrti bebe.