STRAVIČAN EKSPLOZIJA U HARKOVU: Kamere snimile PROJEKTIL trenutak pre nego što je nastao pakao?! (VIDEO)

Harkov je ponovo napadnut u utorak ujutro. Snimci lokalne televizije na društvenim mrežama pokazuju eksploziju rakete, bombe ili projektila pored zgrade koju je "Kijev indipendent" identifikovao kao sedište regionalne vlade Harkova.

Printscreen Twitter/SkyNews

CNN prenosi, pozivajući se na današnji post ukrajinske službe na “Telegramu”, da je povređeno najmanje šestoro ljudi, uključujući jedno dete.

Kijev je rekao da je napad bio pokušaj da se ubije guverner Harkova i njegov tim koji vode odbranu grada, preneo je “Gardijan”.

“Stratkom centar” je na “Tviteru” uz snimak naveo da je u pitanju “napad projektila na regionalnu administraciju Harkova” i da se granatiraju stambena naselja “gradom”.

Prema snimku, eksplozija se dogodila tačno ispred sedišta regionalne vlade.

Viralni video na ukrajinskim društvenim mrežama pokazuje projektil kako se zabija tik ispred zgrade regionalne vlade, što je uzrokovalo veliku eksploziju koja je razbila prozore i obližnja vozila.

Snimak nakon eksplozije pokazuje izgorele automobile i otpad na gradskom trgu. Udar je prijavljen u 8.00 ujutro po lokalnom vremenu. BBC navodi da je potvrdio autentičnost video snimka koji prikazuje situaciju nakon eksplozije.