STRAVIČAN POŽAR U NOVOM PAZARU: Usred dana nastupio je PAKAO, dve žene IZGORELE (FOTO+VIDEO)

U požaru u Ulici Rasima Halilovića u Novom Pazaru stradale su dve osobe, jedna osoba je teško povređena, dok je osam stanara zgrade Bor zadobilo lakše povrede.

Printscreen

Kako javlja RTV Novi Pazar jedna osoba dva sata je bila zarobljena u stanu koji je u plamenu i vatrogasci su, nakon teške borbe sa vatrom, došli do nje.

Požar se dogodio najpre u jednom stanu, a zatim počeo da se širi i na druge stanove u zgradi. Sumnja se da je do požara došlo nakon eksplozije plinske boce.

Stanari zgrade su u panici napuštali stanove, međutim nisu svi uspeli da izađu napolje zbog vatre koja se brzo širila.

Printscreen

Požar je izbio oko 9.30 i Vatrogascne jedinice svom raspoloživom mehanizacijom pokušavaju da ugase vatrenu stihiju i bezbedno evakuišu sve stanovnike zgrade.

Kako javlja RTV Novi Pazar celim gradom se čuju vatrogasne sirene koje su se već nekoliko puta vraćale da dopune cisterne sa vodom.

Ubrzo su se u gašenje vatre uključili i građani Novog Pazara. Struja u zgradi je hitno ugašena. I nakon više od dva sata borbe sa vatrom, požar je lokalizovan.

Svedoci: Prizor je bio stravičan

Stanari okolnih zgrada ispričali su za RTV Novi Pazar da je prizor bio stravičan.

– Gorele su tri žene, videli smo ih sa ulice, ali niko nije mogao da im priđe – rekao je jedan svedok požara.

Jedan od stanara zgrade koja je izgorela rekao je da je jutros primetio veliki dim i da je upravo on zvao policiju i vatrogasce.

– Odjednom je buknuo dim, izašao sam u hodnik zgrade i tamo je bio gust dim, ništa se nije videlo. Vikao sam ženi i po celoj zgradi stanarima da brzo izađu napolje. Kad smo izašli pozvali smo policiju i vatrogasce – ispričao je svedok.

Kako je ispričao, vatrogascima je trebalo dosta vremena da dođu na teren.

– Došli su sa zakašnjenjem i bez opreme. Sramota – rekao je ogorčeno.

On dodaje da u stanu u kom je izbio požar žive osobe sa posebnim potrebama, kao i da su oni sami izazvali požar.

– Oni lože nasred sobe, 30 godina žive tako, ovo je moralo da se dogodi – rekao je on.loading...