STRAVIČAN POŽAR: Vatrogasci zatekli prizor od kojeg se ledi krv u žilama

U strašnom požaru u porodičnoj kući u selu Trbušac (opština Vladimirci), život je izgibila Verica Petrović (79) iz tog sela. Policajci su u krevetu pronašli njeno potpuno ugljenisano telo, a prepoznavanje je obavila ćerka...

pixabay.com

U strašnom požaru u porodičnoj kući u selu Trbušac (opština Vladimirci), život je izgibila Verica Petrović (79) iz tog sela. Policajci su u krevetu pronašli njeno potpuno ugljenisano telo, a prepoznavanje je obavila ćerka.

Prema svedočenjima očevidaca, vatra je primećena oko 8 časova, na manjoj stambenoj kući u domaćinstvu Petrovića, gde je Verica, inače, boravila. Niko nije stigao ni da reaguje, jer se munjevito širila, od čega se urušio trošni krov na objektu.

Na lice mesta stigle su dve vatrogasne ekipe, a gašenje je, kako nam je rečeno, trajalo skoro do podnevnih sati. Odmah pošto je vatra lokalizovana, uviđaj je započela policija, a pridružili su se forenzičari i protivpožarni stričnjaci.

Do požara je najverovatnije došlo usled neispravnog protočnog bojlera. Ne postoje sumnje u to da je neko, eventualno, podmetnuo vatru – kaže naš izvor iz istrage koji ne želi da mu pominjemo ime.

Meštani Trbušca šokirani su ovim događajem. Kažu da je starica bila polupokretna i duže vremena živela je sama, a njeno zdravstveno stanje, sigurni su, bilo je razlog za to što nije uspela da se spase.