STRAVIČAN PRIZOR ŠOKIRAO BRITANIJU: U kamionu iz Bugarske pronađeno 39 tela

U Velikoj Britaniji, istočno od Londona, noćas je pronađeno 39 tela u kamionu koji je došao iz Bugarske, saopštila je britanska policija. 

Beta/AP

Tela su nadjena u mestu Grejs, u Eseksu, istočno od Londona, a 25-godišnji vozač poreklom iz Severne Irske je uhapšen pod optužbom za ubistvo, navela je danas policija.

Prema prvim elementima istrage kamion je došao iz Bugarske i ušao u Veliku Britaniju 19. oktobra, u Holihedu, luci koja se nalazi na zapadnoj obali Britanije i uglavnom opslužuje Irsku.

Za sada nisu dati podaci o poreklu žrtava niti da li se radi o migrantima. Radi se o 38 odraslih i jednom maloletniku.

Spasilačke službe, koje su otkrile žrtve, obavestile su policiju oko 3.40 jutros po centralnoevropskom vremenu, navodi se u saopštenju polcije Eseksa.

– Proces identifikacije žrtava je u toku – rekao je Endru Mariner, zvaničnik policije u Eseksu, navodi se u saopštenju u kome se dodaje da je vozač kamiona u pritvoru.

Bezbednost je pojačana i zatvoren pristup industrijskoj zoni Vaterglejd, gde je pronađen kamion.

Migranti pokušavaju da stigne u Veliku Britaniju poslednjih godina skrivanjem u prikolicama kamiona ili u brodićima preko Lamanša, navodi Frans pres. Zbog jačanja kontrola na Lamanšu, Irska može da bude tranzitna zemlja za migrantske rute zbog otvorenosti granice između te zemlje i Velike Britanije.