STRAVIČAN PRIZOR ŠOKIRAO PLANETU: Porodica pokušala da zakopa tek rođenu bebu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Svetski mediji objavili su potresan snimak iz Indije, koji prikazuje trenutak u kojem su policajci spasili tek rođenu devojčicu koju su pokušali živu zakopati članovi njene porodice.

beba
pixabay.com

Na snimku, koji je zabeležen telefonom, vidi se kako policajci prilaze muškarcu koji drži bebu zamotanu, dok pored njega drugi čovek kopa rupu sopstvenim rukama… Tamošnje vlasti potvrdile su da se jezivi slučaj dogodio u Hiderabadu, a da je devojčicu pokušao da zakopa njen deda.

Situaciju je policiji prijavio vozač koji je video dve osobe kako imaju nešto u rukama, a kopaju i rupu. 

Kad je policija došla, dva muškarca su im rekli da je beba umrla, ali onda su policajci videli da se beba pomera i uhapsili su ih, a bebu odveli u bolnicu, gde se još uvek oporavlja.

Ubijanje tek rođenih devojčica veliki je problem u Indiji, zemlji koja žensku decu gleda kao “teret” zbog miraza koji se mora platiti kad se ćerka udaje. S druge strane, sinovi se posmatraju kao oni koji će doneti bogatstvo i napredak porodice. Nedavno istraživanje UNICEF-a otkrilo je da pola miliona devojčica bude abortirano svake godine, te da je u periodu od 1986. do 2016. ubijeno oko 10 miliona tek rođenih devojčica.loading...