STRAVIČAN SNIMAK: Tinejdžer ukrao čoveku patike, ovaj ga udario automobilom

Pljačka
Printscreen/Youtube.com

Šokantan snimak kamere za nadzor pokazuje kako je pljačkaš bukvalno ostao bez ruke, pošto je pokušao da ukrade par patika čoveku kome je pretio pištoljem. Opljačkani čovek je lopova pregazio džipom.

 

Zahari Sem (17) dogovorao se preko jednog sajta da za 190 dolara kupi patike od Filipea Pjera (39), sa kojim se sastao u Bruklinu.

Kada su se našli, Pjer je navodno promenio pesmu i tražio 490 dolara, a Sem je tada u njega uperio pištolj i tražio da mu da patike za džabe, javio je list “Njujork post”.

Na snimku se vidi kako je Sem pustio dečaka da uzme patike i izađe iz džipa, ali je onda naglo napravio polukružno skretanje i namerno naleteo automobilom na Sema, pribivši ga uz ogradu.

Dečaku je teško povređena desna ruka. On se izvukao ispod džipa i krenuo da beži, ostavivši patike, pištolj i – ruku.

– Svi su vikali ‘vrati se, tvoja ruka, iskrvarićeš – rekao je očevidac lokalnim listu “Njujork dejli”.

Iako je Sem utrčao u autobus javnog prevoza, vozač je odbio da krene kada je video da dečak obilno krvari, pa je Sem otrčao kući, gde se onestvestio.

Tinejdžer je prebačen u lokalnu bolnicu, gde su hirurzi satima pokušavali da mu prišiju podlakticu, koja mu je u incidentu isečena malo ispod lakta.

Pjer je optužen za pokušaj ubistva, a njegov rođak je u izjavi lokalnim medijima pokušao da opravda gaženje automobilom, rekavši da je Pjer samo pokušao da zadrži tinejdžera dok ne dođe policija.

– Znam šta se vidi na snimku, ali ako ti neko uperi pištolj u glavu a ti pokušaš da pozoveš policajce da ga uhvati, šta da radiš? Šta vi predlažete, da bi ga trebalo pustiti – rekao je Pjerov rođak.

Sem je optužen za pljačku i nedozvoljeno držanje oružja.