STRAVIČAN ZLOČIN: Na proslavi ubijena TRUDNA PEVAČICA, a razlog je tako BIZARAN! (FOTO)

pevačica
pixabay.com

Strašna vest stigla je nedavno kada se saznalo da je trudna pevačica ubijena na veselju jer nije ustala dok je pevala. U nizu sličnih vesti ova je, čini se, slika najtežeg oblika nasilja nad ženama.

 

Pevačica Samira Sindu (28) iz Pakistana, koja je bila u 8. mesecu trudnoće, ubijena je tokom porodične proslave. Nju je navodno upucao jedan muškarac jer nije ustala dok je pevala.

Ašik Samu, suprug tragično stradale Samire, prijavio je policiji da je muškarac na proslavi u selu Kanga pored grada Larkane uperio pištolj u njegovu suprugu i preteći joj naredio da ustane i peva. Kada mu je Samira rekla da je trudna i da ne može da stoji, muškarac ju je navodno upucao.

Policija je ubrzo uhapsila Tarika Jatoija, koji je pred sudnicom okupljenim novinarima kazao da je pucao u vazduh i da je metak slučajno pogodio pevačicu.

BBC prenosi da se na društvenim mrežama pojavio snimak krvave proslave, ali se na njemu ne vidi jasno da neko preti pevačici. Na snimku se vidi kako Samira stoji na pozornici okružena muzičarima, a onda joj prilaze trojica muškaraca i zasipaju je novčanicama. Ona zatim stoji i peva, a kad su muškarci nestali iz kadra, začula su se tri hica i Samira je pala.

Samira je bila lokalna pevačica koja je objavila najmanje osam albuma tamošnje tradicionalne muzike, ali je, kao i većina kolega, živela od nastupa na porodičnim proslavama.

Nakon istrage, koja je u toku, očekuje se i nalaz krvi koji će pokazati da li je Jatoi bio pod uticajem alkohola, koji je zabranjen muslimanima u Pakistanu.