STRAVIČAN ZLOČIN: Pijan ZADAVIO SUPRUGU, pa pozvao ćerke i rekao da…

On je uhapšen istog dana u večernjim satima zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo.

Hronika
Dnevno.rs

U Višem sudu u Novom Sadu održano je pripremno ročište Beli Kihutu (68) iz Temerina, koji se sumnjiči za ubistvo supruge Gizele (64), a glavni pretres je zakazan za 31. maj i 7. jun.

On je, podsetimo, uhapšen početkom februara prošle godine u porodičnoj kući zbog sumnje da je usmrtio suprugu Gizelu i od tada se nalazi iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put produžen do 20. aprila. Njemu je nakon hapšenja određen pritvor kako ne bi mogao boravkom na slobodi da ometa postupak uticajem na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima, Bela je prilikom saslušanja negirao izvršenje krivičnog dela, a kako je Kurir tada izveštavao, nesrećna žena je decenijama trpela stravično nasilje od svog muža i samo jednog ga je prijavila policiji.

Stravična tragedija dogodila se 2. februara prošle godine, nakon svađe supružnika u porodičnoj kući u Temerinu u Proleterskoj ulici. Kako se sumnja, Bela koji je bio u alkoholisanom stanju, u jednom trenutku je nasrnuo na suprugu, udarajući je rukama i nogama po glavi i telu, a potom je, kako se pretpostavlja, zadavio.

On je uhapšen istog dana u večernjim satima zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo.

Bela je bio pijan, imao je oko 1,7 promila. Ženu je udarao rukama i nogama, a onda ju je uhvatio za vrat i davio dok nije izdahnula. Shvativši šta je uradio, pozvao je ćerke i rekao im da njihovoj majci nije dobro. Gizela je imala brojne povrede, a njen muž je mirno sedeo pored nje. Bez trunke emocija onako hladnokrvno. Tada je rekao da su supruga i on pili zajedno i da su se posvađali, što je za njih, kako je tvrdio, normalno. Hapšenju se nije opirao – rekao je tada izvor i tada su njihove ćerke zatekle oca kako sedi kraj leša.