STRAVIČNA NESREĆA: Poginuo hrvatski HULIGAN koji je pravio haos na derbiju u Beogradu

Hrvatski huligan Ante Firić koji je domaćoj javnosti postao poznat posle nereda na 152. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, poginuo je u saobraćajnoj nesreći.

156. veciti derbi
BETA

Firić (27) je u utorak oko 5.20 pokušao da pretrči autoput. U tom momentu na njega su naletela tri automobila. Od siline udaraca Hrvat je na mestu ostao mrtav.

Nije poznato zašto je Splićanin pretrčavao izuzetno prometan autoput kod Ivanić Grada. Na njega je najpre naleteo “hjundaji” zagrebačkih tablica, zatim ga je udario “citroen C5” slovenačkih tablica, da bi mu na kraju “opel korsa” prešla preko nogu. Žena koja je vozila “korsu” je izgubila kontrolu, udarila u stub i prevrnula se na krov.

– Vozio sam automobil i na putu video mrtvog čoveka. Prolazim tim putem svako jutro već godinama i nikad nisam video tako nešto strašno huligani – rekao je za hrvatske medije jedan očevidac.

Podsetimo, Ante Firić je jedan od splitskih huligana koji su prošle godine izazvali haos u Beogradu na 152. večitom derbiju između  Crvene zvezde i Partizana. Firić je priznao krivicu i osuđen je na šest meseci zatvora i pet godina zabrane ulaska u Srbiju nakon odsluženja kazne.

Firić je pre incidenta u Beogradu bio poznat hrvatskoj policiji jer je učestvovao u napadu na jednog uglednog ugostitelja na Hvaru, zbog čega je bio u zatvoru.