STRAVIČNI PRIZORI IZ KINE: U zemljotresu POGINULO OKO 100 LJUDI, Dačić uputio TELEGRAM SAUČEŠĆA (FOTO+VIDEO)

zemljotres
Print screen/Twitter

U zemljotresu jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je danas pogodio Sičuan na jugozapadu Kine poginulo je oko 100 ljudi, dok je na hiljadu povređeno, prenosi AFP.

Na osnovu prvih procena, kineska Nacionalna komisija za vanredne situacije saopštila je da je u zemljotresu u zabačenom regionu u provinciji Sečuan oštećeno oko 130.000 kuća, prenosi francuska agencija.

Epicentar zmeljotresa je bio 200 kilometara severozapadno od Guangjuana, u provinciji Sečuan i dogodio se na dubini od 32 kilometra, preneo je Rojters.

Sinhua izveštava da je usled zemljotresa došlo do oštećenja na pojedinim objektima i da su vlasti organizovale mlađe ljude da pomognu u evaukaciji manjeg broja stanovnika u okrugu Điudžaiguo.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je saučešće ministru spoljnih poslova Kine Vang Jiu povodom žrtava zemljotresa u provinciji Sečuan.

Duboko me je potresla vest o nastradalima i velikom broju povređenih u zemljotresu koji je pogodio vašu zemlju – naveo je Dačić.

Koristim priliku da Vama i prijateljskom narodu Kine, u ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze najiskrenijeg saučešća. U ovim teškim trenucima, duboko saosećamo sa porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije – navodi se u telegramu.