Članovi tročlane porodice Babić, čija su tela u fazi raspadanja pronađena u porodičnoj kući u Surčinu, najverovatnije nisu umrli nasilnom smrću, pokazuju prvi rezultati obdukcije.

 

Pretpostavlja se da su Dušan Babić (80), njegova supruga Milica (84) i sin Dragan (61) preminuli od gladi i smrzavanja, ali će prava istina biti utvrđena tek nakon završenih toksikoloških nalaza.

Prema rečima izvora “Kurira” iz istrage, ne isključuje se ni mogućnost da su se supružnici i njihov sin otrovali.

– Tela su bila u poodmakloj fazi raspadanja, ali na njima zasad nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja. Iako se sumnjalo da je Dragan, koji je psihički oboleo, ubio svoje roditelje, pa izvršio samoubistvo, on to najverovatnije nije uradio. Da li su se smrzli, preminuli od neuhranjenosti ili eventualno otrovali lekovima, tek treba da bude utvrđeno – kaže sagovornik.

Komšije Babiće nisu videli mesec dana, a njihov nestanak rodbina je 18. februara prijavila policiji. Osam dana kasnije, policajci su razvalili vrata njihove porodične kuće i zatekli tri leša.

– Supružnici Dušan i Milica pronađeni su na spratu, ležali su na podu iza vrata, zagrljeni i pokriveni. Njihov sin Dragan zatečen je u prizemlju na krevetu – kaže izvor.

Babići su, prema rečima komšija, jedva sastavljali kraj s krajem i živeli od 12.000 dinara socijalne pomoći.

– Dragan se posle školovanja zaposlio, ali je ubrzo oboleo. Poslali su ga u invalidsku penziju. Nisu imali od čega da žive, pa su im novčano pomagali rođaci, koji su navodno s Dušanom potpisali ugovor o doživotnom izdržavanju. Uprkos tome, živeli su u bedi.

Često sam ih čuo kako se svađu. Milica je vikala na Dragana: ‘Što mi stalno tražiš da jedeš, nemam šta da ti dam – priča komšija nastradalih Babića.

Kako dodaje, Dušan mu je pričao da je njegov sin Dragan bio agresivan, zbog čega su mu davali lekove kako bi uspeli da ga smire.

– Oni se ni sa kim nisu družili, mislim da im niko nikad u kuću nije ušao. Ne znam zbog čega, ali mislim da su umrli od gladi ili su se smrzli. Nisu imali drva za ogrev – objašnjava potreseni komšija.

Komšija Kosta Kosić kaže da je Dušan bio u lošem zdravstvenom stanju kad ga je poslednji put video.

– Sretao sam ga na ulici na putu do pekare jer je on povremeno išao u kupovinu. Kad sam ga video, rekao mi je da ima problema s kukovima. Kasnije sam od komšija čuo da je pao u postelju – ispričao je komšija porodice Babić.