STRAVIČNO SAZNANJE: Terorista iz Nice malo pre napada poslao DVE SMS poruke, evo kako su glasile

Nica
Twitter/Printscreen

Terorista iz Nice Muhamed Bulel poslao je više SMS poruka samo nekoliko minuta pre nego što je kamionom krenuo na ljude na promenadi, javljaju francuski mediji.

 

Kako se navodi, poruke prikazuju da se lagodno pripremao za teroristički napad.

Bulel je pri unajmljivanju kamiona tražio „najteži mogući“ i dobio kamion težak 19 tona.

Potom je proveo nekoliko dana vozeći se po promenadi kako bi utvrdio rutu koja će biti najsmrtonosnija za žrtve.

“Dobro je. Imam opremu“, glasi jedna poruka.

“Donesi još oružja. Donosim za 5”, piše u drugoj, potvrdili su sudski izvori za francusku televiziju.

Poruke su poslate samo nekoliko trenutaka pre nego što je Bulel krenuo da gazi ljude po promenadi. Pronađene su u mobilnom telefonu koji se nalazio u kamionu zajedno sa njegovom vozačkom dozvolom i kreditnom karticom.

Francuski ministar zdravlja ranije je izjavio da je oko 85 ljudi i dalje u bolnici nakon terorističkog napada u Nici kada je ubijeno 85 ljudi, javlja AP.

Bulel (31), koji je rođen u Tunisu, a živeo u Nici, uleteo je kamionom među ljude koji su na poznatom šetalištu u tom gradu posmatrali vatromet povodom francuskog nacionalnog praznika 14. jula Dan Bastilje i pri tom ubio 84, a ranio više od 300 ljudi.

Francuske vlasti tek treba da iznesu dokaze da je on bio radikalizovani islamista, a ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je da postoji mogućnost da je Bulel veoma brzo radikalizovan, navodi Rojters.loading...