STUDENTI BLOKIRALI KNEZ MIHAILOVU: Uzvikivali POGRDNE PAROLE, uputili jasne ZAHTEVE (VIDEO)

Više od 1.000 studenata blokiralo je večeras Knez Mhajlovu ulicu u znak protesta protiv "legalizacije otimačina pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori".

prinscreen/youtube

Više stotina gradjana, mahom mladih, okupilo se večeras u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta u Beogradu ispred ambasade Crne Gore u centru Beograda, kako bi pružili podršku Srbima u Crnoj Gori i u znak protesta zbog hapšenja poslanika Demokratskog fronta i izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Sa razglasa je zatraženo da crnogorski ambasador u Beogradu bude proglašen personom non grata, da crnogorske diplomate budu izbačene iz ambasada Srbije širom sveta kao i da Vlada Srbije zatraži od Saveta bezbednosti UN i Saveta Evrope da raspravljaju o položaju Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Upućen je poziv Patrijarhu Irineju da povede litiju za spas srpskog naroda a Srbima u Crnoj Gori da brane svoje svetinje.

Tokom skupa su sa razglasa puštane gusle a ulaz u ambasadu Crne Gore je zasut jajima.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i uzvikivali “Milo ustašo”, “Milove ustaše napolje iz Srbije”, “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija” ali i “Vučiću pederu”.

Demonstranti su se potom uputili ka predsedništvu gde su zastali par minuta, uzvikujući “Izdaja, izdaja”, a predsednik Otadžbinskog pokreta Obraz Mladen Obradović optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je “najveći izdajnik” srpskog naroda.

Noseći transparent sa natpisom “Zemaljska su carstva kratka, a nebeska traju doveka”, učesnici protesta su se potom uputili ka Hramu Svetog Save a saobraćaj je blokiran u ulicama kojima se kreće kolona.

Protest ispred ambasade CG i kancelarija predsednika Srbije protekao je bez incidenata ali i vidljivijeg prisustva uniformisane policije.

Snimak ovog protesta možete pogledati OVDE.