SUD U NIŠU DONEO ODLUKU: Malčanski berberin osuđen na najstrožu kaznu

Presuda je prvostepena i doneta je u Višem sudu nešto posle 11 sati, uz prisustvo porodice oštećene maloletnice kao i brojnih novinara. Jovanović nije bio na suđenju.

Sud
Foter:ssalonso / photo on flickr

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski bererin, osuđen je na doživotnu robiju zbog zlostavljanja maloletne devojčice iz Brzog Broda. 

Jovanović nije prisustvovao izricanju presude.

Postupak koji je vođen protiv Jovanovića (46), poznatijeg kao Malčanski berberin zbog toga što je svoje žrtve šišao, bio je zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloletnice.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je krajem marta prošle godine optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije saopštena pravna kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti. Istraga protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta, za šta je zaprećena kazna zatvora od deset godina do doživotnog zatvora.

Jovanović je već dva puta robijao zbog silovanja, otmice i zlostavljanja, jednom 10 a drugi put 12 godina. Poslednju žrtvu kidnapovao 20. decembra 2019. godine na putu do škole. Sa njom se krio po zemunicama, napuštenim kućama i vikendicama na Na potezu od Niša do Knjaževca.

Devojčica je posle potere u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a i Vojske Srbije, Žandarmerija i brojna udruženja građana, lovaca i planinara, pronađena 28. decembra 2019. godine u Pasjači, kod Niša. Jovanović je sedam dana kasnije uhvaćen na seoskom groblju u svom rodnom selu Malča.