SUDAR VOZOVA KOD NOVOG SADA: Među 25 povređenih putnika ima i petoro dece

Voz
Pixabay.com

Dvadeset jedna osoba je lakše, a četiri teže povređeno u sudaru vozova kod Novog Sada.

 

Svi povređeni putnici u sudaru dva voza na pruzi Novi Sad – Sombor, u blizini Novog Sada, zbrinuti su i upućeni kućama– rekao je dežurni lekar Urgentnbog centra Vojvodine Dragan Vulin.

On je to izjavio u razgovoru sa direktorima preduzeća “Infrakstruktura”, “Srbijavoz” i “Srbijakargo” koji su došli u Urgentni centar Vojvodine kako bi posetili povređene.

U železničkoj nesreći, koja se dogodila na pruzi Novi Sad – Sombor u blizini Novog Sada, povređeno je ukupno 22 putnika i svi su van životne opasnosti, rekao je Tanjugu v. d. generalnog direktora Srbijavoza Jugoslav Jović.

Osamnaest osoba ima lakše povrede, uglavnom posekotine, a četiri teže povrede. Nešto kasnije, lekarsku pomoć zatražila su još tri osobe, pa je broj povređenih porastao na 25.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć “Novi Sad”, Bogdan Živanović izjavio je da su ekipe Hitne pomoći sinoć nakon sudara dva voza u blizini Novog Sada u Klinički centar Vojvodine prevezle 22 povređena putnika, ali da je vrlo verovatno da se još nekoliko putnika samoinicijativno javilo na lekarski pregled.

Ekipe Hitne pomoći su na osnovu trijaže na licu mesta u KC Vojvodine prevezle 22 putnika, od čega je 18 zadobilo lakše, a četvoro teže povrede. Nakon daljeg dijagnostikovanja u Urgentnom centru svi povređeni su medicinski zbrinuti i otpušteni su kućama. Kako je u putničkom vozu bilo oko 60 putnika, apsolutno je moguće da se još neko od njih javio u bolnicu na pregled ili će to možda učiniti i tokom dana– rekao je Živanović.

Među povređenima je i petoro dece.

Portparol novosadske Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je da je u tu bolnicu primljeno petoro dece povređenih u sudaru dva voza i da su posle ukazane pomoći puštena kućama.

Putnički voz je oko 19.30 udario brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Nesreća se dogodila između železničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada.