SUĐENJE ILI CIRKUS? Ročište Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi PONOVO odloženo zbog OVOGA

Pripremno ročište Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću koje je bilo zakazano za danas odloženo jer nije donesena odluku o zahtevu za izuzeće sudije i sudskog veća.

Printscreen Youtube/MUP

Pripremno ročište koje je zakazano za sutra takođe je odloženo.

Za danas je bilo zakazano pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, a ispred Specijalnog suda u Beogradu trenutno je sve mirno i nisu još pojačane mere obezbeđenja.

U Specijalni sud došao je Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

On je rekao da ne zna da li Apelacioni sud odlučio o izuzeću sudije, a zna da je odbijen njihov zahtev za izuzeće javnog tužioca. Takođe, Lazarević kaže da očekuje da počne suđenje.

U Specijalni sud stigao je i Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana koji je došao sa slobode u pratnji svog advokata.

Došla je i advokat Vesna Golubović punomoćnik zastupnika porodice oštećene Jelene Veličković, žena pokojnog Gorana Veličkovića Goksija. Takođe je stigao i Vladimir Dimitrijević koji se nalazi na spisku optuženih, ali i on dolazi sa slobode.

Naime, on se maskirao kao i prošli put.

Advokat Jugoslav Tintor došao u Specijalni sud, koji brani jednog od okrivljenih.

Tu je i advokat Nemanja Govedarica koji brani jednog od optuženih.

Ispred Specijalnog suda i danas su raspoređeni pripadnici Žandarmerije s dugim cevima.

Podsetimo, prethodno pripremno ročište je odloženo jer je odbrana zatražila izuzeće sudskog veća koje treba da sudi kriminalnoj grupi optuženoj za pet brutalnih ubistava, kao i tužioca. O izuzeću su se izjasnili i Belivuk i Miljković, koji su takođe zatražili izuzeće.

Zahtev odbrane Belivuka po kom se traži izuzeće tužioca Mladena Nenadića, odbačen je.