SUĐENJE TERORISTI IZ PARIZA: Okrivljeni Abdeslam nije želeo da odgovara na pitanja

Salah Abdeslam
Police Nationale

Na prvom suđenju Salahu Abdeslamu, jedinom preživelom osumnjičenom za napade 13. novembra u Parizu 2015, optuženi danas nije želeo da odgovara na pitanja.

 

U Briselu je jutros počelo suđenje Abdeslamu, koji se tereti za pokušaj ubistva pošto je pucao na policajce prilikom hapšenja u martu 2016. godine.

Ne želim da odgovaram – rekao je optuženi, odbijajući i da ustane na poziv sudije koji vodi postupak, Mari-Frans Ketgen.

Optuženi je preko advokata tražio i da ga mediji ne fotografišu za vreme suđenja.

Abdeslam, 28-ogodišnji Francuz marokanskog porekla, danas se pred sudom pojavio uz Sofijana Ajarija, 24-godišnjeg Tunižanina uhapšenog zajedno sa njim.

Salah Abdeslam i dvojica osumnjičenih krila su se u stanu u Briselu kada je policija došla radi pretrage stana. Četiri policajca su ranjena u razmeni vatre, a jedan osumnjičeni je ubijen.

Abdeslam je osumnjičen za pariske napade u kojima je ubijeno 130 ljudi. Sedam napadača je ubijeno 13. novembra, u noći kada su izveli napade na Stadion Francuske, koncertnu dvoranu Bataklan i restorane. Dvojica su ubijena u policijskoj raciji pet dana kasnije.loading...