SUMNJA SE DA JE PRIMILA MITO: Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede

Pomoćnica ministra poljoprivrede D. J. N. uhapšena je danas zbog sumnje da je počinila krivično delo primanje mita, potvđeno je za Telegraf.rs.

hapšenje
pixabay.com

– Svako će biti sankcionisan ko bude zloupotrebio službeni položaj, aktivno učestvujemo u borbi protiv korupcije – rečeno je iz Ministarstva poljoprivrede, a prenosi “Telegraf”.

Lisice su stavljene i D. Č. za krivično delo davanje mita.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D. Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

– Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ – saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Pretresi su u toku.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.loading...