SUTRA ĆE BITI KASNO DA SPASEMO LEONA! On ima samo godinu dana i bolest sa kojom se BORI OD ROĐENJA (FOTO)

Jasna i Slobodan Radak iz Gradiske, u Republici Srpskoj, dobili su malog Leona 02. avgusta 2017. godine. Samo dva meseca kasnije, dijagnostikovana mu je bolest koja je opasna po život.

Privatna arhiva

Ogroman maligni tumor na jetri sa mogućim metastazama na drugim organima. Hepatoblastoma je veoma redak kancerogen tumor koji nastaje na jetri, odakle se širi dalje po čitavom organizmu. Najčešće pogađa decu odmah po rođenju, pa sve do treće godine života.
Njegovi roditeji čine sve što je u njihovoj moći da ga spasu. Preselili su se u Beograd, kako bi mali Leon imao što bolju negu, gde su se morali osloniti na ljubaznost nepoznatih ljudi, koji su im ljubazno ponudili smestaj dok traje njihova borba za ostvarenje prava da se njihov sin leči u Srbiji, s obzirom na to da nemaju srpsko drzavljanstvo, pa samim tim ne ostvaruju prava iz zdravstvene zaštite. U toj borbi su uspeli, pa je mali Leon sada državljanin naše zemlje. 
S obzirom na veličinu tumora, doktori su ga uputili na operaciju u Italiju.
Organizacija 28. jun moli sve ljude dobre volje da doniraju ditektno na račun porodice, koji je naznačen.
Privatna arhiva
Za slučaj da možete donirati jedino online, možete to uraditi, a organizacija će svaki dinar koji primi tokom sledeće nedelje, uplatiti Leonovim roditeljima: