SUTRA ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Na stolu TRI TEME, naročito utakmica Crvena zvezda – Milano

Nova sednica Kriznog štaba biće održana sutra ujutru u 9 sati. Među temama o kojima će se raspravljati su vakcinacija, novi soj korona virusa za koji je nedavno potvrđeno da je stigao u Srbiju, ali i fudbalska utakmica Crvena zvezda - Milano, koja treba da se igra 18. februara pred publikom.

printscreen/youtube.com/KTV Televizija

Na poslednjoj sednici koja je održana 22. januara, odlučeno je da sve epidemiološke mere ostanu na snazi do daljeg. Kako je tada rekao epidemiolog Tiodorović “deluje da je poboljšanje”.

– Ali ne treba da shvatimo da smo već u potpuno kontrolisanoj situaciji, daleko smo od toga. Moramo očuvati ove mere, očuvati ovu situaciju, jer vakcinacija je krenula dobro i da se u što mirnijim uslovima, sa mogućom tendencijom opadanja brojeva preminulih, zaraženih i hospitalizovanih, vakciniše što veći broj u što kraćem vremenu. Ako obuhvatimo što više ljudi, možda dođemo i do kolektivnog imuniteta u naredna dva-tri meseca. Mere da sačuvamo, a na sledećem sastanku ćemo razmatrati ponovo – rekao je Tiodorović.

Dva dana kasnije, 24. januara, potvrđen je novi soj virusa u Srbiji.

– Britanski soj korona virusa stigao je u Srbiju – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ga je donela putnica iz Londona koja ima blaže simptome.

Uspeli smo da ispratimo sve kontakte žene koja je imala negativan PCR test, dok je njen muž ima obostranu upalu pluća – rekao je tada Vučić.

Što se tiče utakmice Crvena zvezda – Milano, Krizni štab bi trebalo i o tome da razgovara s obzirom da je danas UEFA dozvolila da tribine budu popunjene 30 odsto, što je oko 17.500 navijača.

Prema postojećim merama, dozvoljeno je najviše 500 ljudi na otvorenom u organizovanom okupljanju.

OTKRIVEN SPOMENIK STEFANU NEMANJI, Tviter bruji zbog JEDNOG DETALJA sa svečanosti (FOTO)loading...