Sva tuga Srbije u 20 sekundi: PROTEST PODRŠKE JUTKI održan je juče, a danas svi pričaju SAMO O OVOM SNIMKU (VIDEO)

U Brusu je juče održan skup žena koje su se okupile kako bi pružile podršku predsedniku Opštine Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen da je seksualno uznemiravao veći broj žena i koji je najavio ostavku, ali zvanični dokument javnost još nije videla.

Printscreen N1

Kako je javila televizija N1, oko pedeset žena okupilo se ispred zgrade opštinske uprave u Brusu u znak podrške Jeličiću, jer je “neistina sve što se iznosilo o seksualnom uznemiravanju žena”.

“Predsednik je jedan divan čovek koji voli svoju porodicu, svoju decu i sve nas gradjane. Za pojedince, a i tu Mariju Lukić – ja mislim da je ona radila kod njega u stranci, ona nije bila sekretarica njegova kao što se predstavlja, ona je radila u stranci”, rekla je jedna od žena za televiziju N1.

Iako je većina žena rekla da su dobrovoljno došle na skup, jedna od prisutnih žena je kazala da joj je tako naredjeno.

“Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća. Ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru ‘leba i parče ‘leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora se izdrži”, kazala je žena za televiziju N1.

Upravo snimak ove žene postao je viralan i na društvenim mrežama izaziva mnogo komentara.

Predsednik Skupštine Opštine Brus Miroslav Panić izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je juče primio ostavku Jeličića i da će sednicu o tome zakazati u dogledno vreme.

Jeličić je 1. marta izjavio da podnosi ostavku zbog toga što se jegov slučaj “koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića” i za “urušavanje Srpske napredne stranke”.

Jeličića je za seksualno uznemiravanje prijavilo sedam žena, a podignuta je optužnica u jednom slučaju – Marije Lukić, koja je tokom dve godine, koliko je kod njega radila, od Jeličiča dobila 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.loading...